Kurumsal

 

ETİK KURALLARIMIZ  CİNSEL HAKLAR BİLDİRGESİ TEMEL PRENSİPLERİMİZ 

GELECEĞİN MUTLU ÇOCUKLARINI BİRLİKTE YETİŞTİRELİM PROJESİ 

SÜCED VE CEA KURMA GAYEMİZ

SÜCED bir dernek. Sağlıklı üreme ve cinsel eğitim derneği.

CEA. Eğitime odaklanan ama cinsel eğitime odaklanan bir hibrit model.

Cinsellik her zaman doyumlu, mutlu yaşanmaz. Bazen da sorunlar olur. Stres, beslenme alışkanlıkları, duygusal ilişkiler, yanlış bilgiler, zararlı alışkanlıklar ve ilerleyen yaş ile birlikte bazı cinsel işlev bozuklukları ortaya çıkabilir.

Cinsel sorunlar her toplumda ve kültürde ortaya çıkabilmektedir. Sosyal medyanın yanlış rol modelleri, örneklik teşkil eden insanların sorumsuz hareketleri, harikaymış gibi görünen ama içerisinde samimiyetsizlik barındıran yaşam tarzları özellikle çocuk ve ergenlere negatif tesir eder.

Özellikle de bizim ülkemiz gibi doğru tıbbi bilgilerin hekimler tarafından topluma kolayca ulaştırılamaması, sosyal medyanın algılarına terk edilmiş, özgür konuşma ve hoşgörülü paylaşımların yapılamadığı kültürlerde hem cinsel sapkınlıklar artıyor hem de cinsel işlev bozuklukları daha yüksek oranda görülüyor.

Örneğin bizim toplumumuzda kadınların büyük bir kısmı evlendikleri ilk gece, cinsel birleşmenin olup olmayacağı, çok kanlı ve ağrılı olacağı duygularıyla büyük bir korku yaşarlar. Aynı şekilde erkekler de sertleşmeyi sağlayıp sağlayamayacakları ve cinsel birleşmeyi gerçekleştirip gerçekleştiremeyecekleri konusunda performans kaygısı yaşarlar.

İşte CEA. Kurmamızdaki en önemli 2 gaye;

Evlilikle birlikte cinsel hayatı güzel ve doyumlu başlatabilmek yanında çocuk ve gençlerimizi cinsel tehlikelerden koruyabilmektir.

Cinsel tehlikeleri CEA. 1. Basamak ders kitabı Bilinçli Ebeveyn ve Çocuklar İçin Cinsel Eğitim İsimli kitabımızda ayrıntılı ele aldık.

Cinsel bilinç olmaksızın gençlerimiz derin pişmanlıklar yaşayacakları hataları yapmaktadır. Cinsel eğitim bunun önüne geçecektir Allah’ın izni ile.

CİB ( cinsel işlev bozukluklarının) artmasının sebepleri arasında cinsellik, cinsel fizyoloji ve anatomi, kadın ve erkek cinselliği, mastürbasyon ve orgazm konularındaki bilgi eksikliği, halk arasında yayılan korkutucu sohbetler ve pornoğrafinin tesiri önemli yer tutar.

Sorunlar olmadan, hastalıklar ortaya çıkmadan önce engelleyebilmek asıl marifettir. Bozulanı düzeltmek hem % 100 imkan dahilinde değil hem de masraflı uzun süreçler gerektirir. Hele de CİB. Öyle ilaç vereyeim,hemen ameliyat edyim de kişiyi güldürüvereyim dencebilecek tedavilerle düzelemez. İnsanı yeniden formatlamak gerektirir.

O HALDE ÇÖZÜM; EĞİTİMDİR.

MOTTOMUZ

ANA RAHMİNDEN TOPRAĞA GİRENE DEK CİNSEL EĞİTİM

 

SÜCED (SAĞLIKLI ÜREME VE CİNSEL EĞİTİM DERNEĞİ)

CEA (CİNSEL EĞİTİM AKADEMİSİ)

 

FARKIMIZ

FARKLI OLANA KARIŞMAYIP, KENDİ FARKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYABİLME ÇABAMIZDIR.

TIPTA HEKİMLER ARASI FARKLI YAKLAŞIMLAR VAR MI?

VAR!

Yağlar, beslenme, aşılar, gıda takviyeleri, homon kullanımı, kanser tedavileri, salgınlarda tedavi, eski sezaryenlerin vajinal doğumu gibi üreme ve cinsel sağlık alanında da farklı yaklaşımlar var.

İnsanın biyolojik yaratımına uygun bir üreme sağlığı yanında insanın ruh-gönül ve beden doyumuna hizmet eden cinsel sağlığı benimsiyoruz.

Her hekim her eğitim bu şekilde değil mi?

HAYIR! DEĞİL.

Türkiye’mizde cinsel sağlık alanında büyük eksikler var.

CEA. Ekibi olarak kendi inanç ve kültürel dinamiklerimiz içerisinde var olan bize özel sorunlar da var. Dünya da yaygınlaşan Üremenin durdurulması, cinsiyetsizleşmek, birçok sapkın paylaşımları fantezi diye meşrulaştırmak, karşılaştırmalı bilimsel çalışmalar yapmadan yabancı seksoloji sınıflamalarını, sunumlarını her boyutu ile incelemeden kabul ettirmek gibi yaklaşımlar da var.

Bizler milletimize, hekimlerimize şunu ifade etmek isteriz;

Komşunun tavuğu bize kaz görünmesin.

Bizim ülkemizde hekimler ürettiğinde kıymetsiz olurken elin ürettiklerini el üstünde tutmayalım. Kendimize özel bilimsel alt yapısı güçlü, saha da gördüğümüz ve tedavi ettiğimiz insanımıza ait verilerden istifade edelim.

Farklılıklarımız zenginliğimizdir. 2006’dan beri birçok farklı derneğin cinsel eğitim ve kongrelerine katılarak sentez yaptım. APA, WAS, DSÖ. Çalışmaları, CETAD, CİSED, CİSEATED, TÜRK ANDROLOJİ DERNEĞİ, TJOD, SAĞLIK Bakanlığı, Aile Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri, proje üretimleri ile iç içe oldum.

Farklılığımız birçok farklı cinsel yaklaşımı görmüş olmaktır.

Yurtiçi ve yurtdışı eğitim modellerini sentezleyerek ülkemiz insanına en yakın, inanç ve kültürümüzle kolayca kavranabilecek bilimsel, ilmi, sade anlaşılır bir cinsel eğitim modelini oluşturduk.

Farklılıklara saygılı olmayı öğrenmek de gelişimin tezahürüdür. Ülkemizde maalesef eksik kalmış bir mevzudur.

 

MOTTOMUZ ; TÜM FARKLILIKLARI KUCAKLA! TÜM FARKLI BİLGİ VE DÜŞÜNCEYE SAYGILI OL!



SÜCED (Sağlıklı Üreme Ve Cinsel Eğitim Derneği) KURUCU VE BAŞKANI

CEA (Cinsel Eğitim Akademisi) SORUMLU HEKİMİ

Op. Dr. Ünzile GİRİŞGİN